Siyasi Suikastlara ?syan!

“ Siyasi suikast önüne çıkabilecek herkesi yok eder.”

Her türlü siyasi suikasta karşı olduğumuzu ve suikast kurbanı olan bütün muhaliflerle dayanışma içinde olduğumuzu yüksek ve güçlü bir sesle duyuruyoruz. Bu imza kampanyası, 7 Şubat 2013 sabahı Tunus Üniversitesi Genel Kurul sırasında yapılmış konuşmadan ilham alınarak bağımsız olarak yapılmıştır. Konuşmanın metnini aşağıda okuyabilirsiniz:

BÜTÜN SİYASİ MUHALİFLERİN ADINA VE ÖLMEK İSTEMEYEN BAHARIN ÇOCUKLARININ KATİLLERİNE KARŞI

Tunus halkının önemli siyasi figürlerinden biri evinin önünde faili meçhul kurşunlarla infaz edildiği gün, devrimlerin kaçınılmaz yenilgisi söylemini ifade etmenin, geçmişe dönük kehanetlere teslim olmanın zamanı değildir. Kapısının eşiğinde öldürülen Şükrü Beleyid bizim düş kırıklığımızın hayaleti değildir. O bir avukattı. Hayatının büyük bölümünü, ayrım yapmadan ve sorgulamadan, Marksist aydınları, demokratik aktörleri ve İslami militanları savunmaya adamış bir insandı. Hakların reddedildiği, özgürlüklerin bastırıldığı ve diktatörlüğünün sağlamlaştırıldığı Bin Ali rejiminin gelişimine katkıda bulunan bütün durumların karşısında durmayı alışkanlık haline getirmişti. Tunus toplumunda vatansever ve demokratik bir akım yaratmaya vakfetmiş bir partinin Genel Sekreteri olan bir muhalifti. O, tarihi bir rolü olan cesur bir aktördü.

Dünyadaki herhangi bir vatandaşın davranacağı gibi davranmış olan birinin öldürüldüğü gün, aynı bizim de davranacağımız gibi davranmış olan birinin öldürüldüğü gün, bizim de bazı temel gerçekleri söyleme zamanımızın geldiği gündür. Siyasi suikast önüne çıkabilecek herkesi yok eder. Buna hiçbir şekilde göz yumulamaz. Aynen Devrimi Koruma Birliği’nin her gün korku uyandırmaya ve şiddet ortamını yaymaya koşturmasına göz yummaya devam etmememiz gerektiği gibi. Bütün Tunusluların hakkı olan güvenliklerinin sağlanmasını talep etmek mecburi ve acildir. Özellikle bugün fanatiklerin, şiddet yanlılarının ve katillerin hedefi haline gelmiş bütün aktivistlerin, aydınların, sanatçıların ve Tunus toplumunun diğer aktörlerinin güvenliğinin sağlanması gerekir.

Şükrü Beleyid’in anısına… bitmeyen mücadelesi, tıpkı bizimkiler gibi,  sonsuz kırılgan hayatı, tıpkı bizimkiler gibi

Şükrü Beleyid Tunus Halk Cephesi toplantısında, 7 Ekim 2012 / Fotoğrafçı: Amine Ghrabi° Flickr ° Creative Common (CC BY-NC 2.0)

Mobilization created by RÉvolte Contre Les Assassinats Politiques
7/2/2013