Zjednoczmy nasze wysiłki, aby odnaleźć uprowadzone nigeryjskie dziewczynki!

0 50000

Mobilizujmy się, aby walczyć o powrót nigeryjskich licealistek! Wieczorem 14 kwietnia islamscy terroryści z sekty Boko Haram porwali ponad 200 dziewcząt w wieku 12-18 lat ze szkoły w Chibok
w północno-wschodniej Nigerii. 5 maja lider organizacji, Abubakar Shekau, ujawnił swoje zamiary, aby „sprzedać dziewczyny na targu w imię Allaha (…). Wydam za mąż dwunastolatkę, a nawet dziewięciolatkę, jeśli taka będzie moja wola”. Cała sprawa uprowadzenia oraz skandaliczne oświadczenie Shekau wydają się pochodzić z ubiegłego wieku i wyraźnie ukazują wypaczone ideologie pewnych jednostek, które wykorzystują religie, by usprawiedliwić akty terroru. W obliczu tych wydarzeń, świat, bardziej niż kiedykolwiek, powinien się zjednoczyć i zapewnić dziewczętom bezpieczny powrót do domu. Tym samym powinniśmy pokazać, że wspólnie potrafimy wyeliminować nienawiść z naszego społeczeństwa.

Dziękujemy za Wasze wsparcie i prosimy – podzielcie się tymi wiadomościami z innymi!

Mobilization created by ASSIGNON Edem, Baki, Youssoufou, We Sign it, Active Generation
9/5/2014

Support We Sign It

Wesign.it only lives on donations and does not trade with your data. To maintain this service, support us, the funds will be used to pay the server, send emails as well as a full-time salary over one year